El Diumenge 20 de març farem la ruta interpretativa “Mas d’en Llort. Ecosistemes de l’art rupestre”, us en donem detalls:

  • Hora de sortida de Montblanc: a les 7:15h des de la plaça de Sant Francesc de Montblanc. Des d’allà s’anirà en cotxe fins al corral de la Marieta per tal de sortir a les 8:00h
  • Lloc i hora de trobada a Rojals: 8:00 al Corral de la Marieta (a uns 800 metres passat Rojals per la pista en direcció al bosc) la localització és: https://bit.ly/3yEAupn
  • Durada aproximada: 5h

Fotos de la sortida

A l’enllaç  https://photos.app.goo.gl/3UiazC5Jq3CSRDG88 pots veure fotos de la sortida a la ruta de mas d’en Llort passant per les diferents balmes d’art rupestre.

Temàtica

Ruta interpretativa que transcorre per les capçaleres de la gran Vall de Montblanc, i que ens permetrà conèixer tres de les balmes que usaren els habitants de la zona com a santuaris artístics, en un període situat a cavall del Paleolític final i el Neolític-Bronze, o sigui de fa entre 12.000 i 4.000 anys enrere. Al llarg de la ruta es realitzen diferents parades interpretatives dels punts importants i rellevants relacionats amb les expressions d’art rupestre que descobrirem i del paisatge i dels éssers vius que han poblat la zona des que es van realitzar les pintures per part de les societats prehistòriques de caçadors-recol·lectors i pagesos-pastors.

Recorregut

Circular d’uns 9 km i uns 280m de desnivell amb dificultat moderada (caminar per camins i senders forestals)

Esmorzar

A la zona del Mas d’en Llort podrem fer una breu parada per esmorzar.

Què cal portar

Roba i calçat adequat per caminar per muntanya, els bastons no són essencials tot i que són recomanables, us ajudaran mentre baixem, porteu aigua, passarem per 3 fonts al Camí d’anada, on podreu carregar, ja que al camí de tornada no en trobarem cap. I, sobretot, moltes ganes de passar-s’ho bé!